Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Dvaja muži v okrese Kežmarok jazdili pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Polícia spod Tatier obvinila dvoch mužov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu.

Kežmarok 15. augusta (TASR) - Polícia spod Tatier obvinila dvoch mužov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že v prvom prípade je z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinený 50-ročný muž z obce Rakúsy, okres Kežmarok.

"Muž ešte v piatok (12. 8.) krátko pred polnocou viedol osobné motorové vozidlo po štátnej ceste I/66, pričom jazdil zo strany na stranu, bezdôvodne zrýchľoval a spomaľoval. Nakoľko bolo podozrenie, že s vodičom nie je niečo v poriadku, zastavila ho policajná hliadka, ktorá ho zároveň skontrolovala," priblížila hovorkyňa s tým, že vodič sa podrobil dychovej skúške, ktorej hodnota dosiahla takmer 1,8 promile. Polícia muža obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

V druhom prípade jazdil 23-ročný muž z obce Vrbov bez vodičského oprávnenia, a taktiež pod vplyvom alkoholu. Policajná hliadka ho zastavila v sobotu (13. 8.) v nočných hodinách na Baštovej ulici v Kežmarku, keďže s autom jazdil zo strany na stranu. Pri dychovej skúške nafúkal v prepočte tri promile. "Následnou lustráciou bolo zistené, že navyše jazdil bez príslušného vodičského oprávnenia," doplnila Ligdayová. Aj tento vodič skončil v cele policajného zaistenia a po vykonaní potrebných procesných úkonov bolo voči nemu vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.