Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Dvoch Stropkovčanov obvinili z obchodovania s marihuanou

Na snímke nájdená sušina zelenej rastliny. Foto: TASR/KR PZ v Prešove

Policajti oboch obvinených zadržali a po vznesení obvinenia umiestnili do cely policajného zaistenia.

Stropkov 9. decembra (TASR) – Svidnícky vyšetrovateľ obvinil v pondelok (8.12.) dvoch Stropkovčanov vo veku 25 a 30 rokov zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Podľa obvinenia mladší z mužov prechovával od novembra 2014 až do nedele (7.12.) vo svojom prenajatom byte na Ul. Matice Slovenskej v Stropkove najmenej 180 gramov sušených rastlín konope. Tieto mu mal pred časom v Brandyse nad Labem v Českej republike zakúpiť druhý obvinený.

Obchod dohodol mladší obvinený, ktorý následne spoluobvinenému dal približne 50.000 českých korún na nákup a ten za týmto účelom vycestoval na určené miesto v Českej republike. Tam drogu zakúpil a po návrate do Stropkova ju odovzdal druhému obvinenému, za čo dostal odmenu,“
informoval dnes hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Ako ďalej povedal hovorca, podobne postupovali aj druhýkrát. Mladší z obvinených dohodol obchod v Česku, staršiemu dal približne 70.000 českých korún a ten v sobotu (6.12.) vycestoval do Brandysu nad Labem za účelom nákupu omamných a psychotropných látok. Tentoraz kúpil približne 865 gramov drogy s tým, že po jej doručení mladšiemu obvinenému v Stropkove mal znova dostať odmenu ako predtým. Po návrate z Čiech v nedeľu (7.12.) večer išli spoločne obaja obvinení do Stropkova. Tu už zasiahla polícia.

„Na základe operatívnych informácií prešovskej krajskej kriminálnej polície bolo vozidlo zastavené v obci Breznica v okrese Stropkov. Pri následnej prehliadke tohto osobného auta bola nájdená sušina rastliny konope, ktorá bola zaistená pre účely trestného konania. Polícia taktiež vykonala domovú prehliadku u mladšie z obvinených, kde boli taktiež nájdené a zaistené sušiny rastliny konope. Zaistené sušiny boli zaslané na expertízu,“ uviedol hovorca.

Policajti oboch obvinených zadržali a po vznesení obvinenia umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ pre oboch spracoval podnet na vydanie návrhu na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí väzenie na štyri až 10 rokov.