Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dvojica nútila Levičanku k poskytovaniu sexuálnych služieb

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Zarobené peniaze musela žena odovzdávať, nedostávala pritom ani stravu, žila v biednych podmienkach.

Zlaté Moravce 18. júna (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície začiatkom tohto týždňa obvinil 37-ročného muža a 32-ročnú ženu z okresu Zlaté Moravce. Obaja čelia obvineniu zo zločinu obchodovania s ľuďmi, informovala polícia.

Dvojica mala podľa policajných informácií vlani zlákať 26-ročnú ženu z okresu Levice pod zámienkou nájdenia práce a možnosti zarobenia si peňazí v Českej republike. Spoločne ju odviezli do českého mesta Teplice. Tam jej poskytli ubytovanie v rodinnom dome, v ktorom však nemala súkromie, ale spali všetci v jednej izbe. „Mladú ženu nútili v uliciach mesta vyhľadávať klientov a poskytovať im sexuálne služby. Pritom ju neustále kontrolovali a dávali inštrukcie, čo má robiť, aké služby má poskytovať a taktiež jej určili minimálnu sadzbu, za ktorú má sexuálne služby poskytovať,“ potvrdila polícia.

Zarobené peniaze musela žena odovzdávať, nedostávala pritom ani stravu, žila v biednych podmienkach. Takýmto spôsobom na nej dvojica zarobila 300.000 českých korún, čo predstavuje zhruba 11.841 eur. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Stíhaní sú na slobode.