Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dvojica v Plešivci napadla a okradla mladého muža, skončila vo väzbe

Ilustračné foto Foto: TASR

Poškodenému mužovi vznikla krádežou vecí škoda najmenej 220 eur, podľa predbežnej lekárskej správy pri útoku utrpel zranenia s časom liečenia viac ako sedem dní.

Plešivec 28. novembra (TASR) - Dvaja mladíci, ktorí v Plešivci v okrese Rožňava v stredu (23. 11.) napadli a okradli 26-ročného muža z Komárna, skončili vo väzbe. V prípade dokázania viny obom hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Útočníci, 21-ročný Marek z okresu Revúca a 24-ročný Ondrej z okresu Rožňava, mali mladíka z Komárna v Plešivci prepadnúť v nočných hodinách. Od Komárčana mali najskôr požadovať cigarety, neskôr ho starší z páchateľov fyzicky napadol.

"Viackrát ho päsťou udrel do oblasti tváre a keď spadol na zem, držal ho za krk a nohou naňho stúpol, aby mu zabránil v ďalšom pohybe, a žiadal od neho všetko, čo má pri sebe. Poškodený muž mu dal mobil, audio slúchadlá, škatuľku cigariet, zopár centov a iné veci. Počas toho druhý z obvinených dával pozor, či sa nikto v okolí nenachádza," priblížila Mésarová.

Poškodenému mužovi vznikla krádežou vecí škoda najmenej 220 eur, podľa predbežnej lekárskej správy pri útoku utrpel zranenia s časom liečenia viac ako sedem dní. Polícia páchateľov obvinila zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva, stíhaní sú väzobne.