Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Dychová hudba mesta Levoča slávi 100 rokov svojho vzniku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V súčasnosti prispieva teleso k spestreniu letnej turistickej sezóny, ale i prezentácii na slávnostných podujatiach mesta i širokého okolia.

Levoča 4. júla (TASR) – Dychová hudba mesta Levoča oslavuje tento rok 100. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti udelil jej členom primátor Miroslav Vilkovský Cenu primátora mesta za významný podiel na kultúrnom a spoločenskom živote, úspešné účinkovanie, propagáciu a udržiavanie tradície dychovej hudby v meste. Informovala o tom samospráva na svojej internetovej stránke.

"Dychová hudba mesta Levoča vznikla v roku 1921. Jej historický význam, ako predstaviteľky regionálnej kultúry amatérskeho charakteru, je nepochybný," uvádza samospráva s tým, že za 100 rokov sa z mestskej dychovky stalo "významné hudobné teleso" známe nielen na Slovensku, ale i v zahraničí.

V súčasnosti prispieva teleso k spestreniu letnej turistickej sezóny, ale i prezentácii na slávnostných podujatiach mesta i širokého okolia. Aktuálne vedie Dychovú hudbu mesta Levoča dirigent Vladimír Tomko.