Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

E. Győrfiová sa chce ako primátorka zamerať na opravu ulíc

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Novozvolená primátorka pôsobí od roku 2011 ako hlavná kontrolórka mesta, nadobudnuté skúsenosti chce využiť aj pri riadení samosprávy.

Tornaľa 4. novembra (TASR) – Mesto Tornaľa v okrese Revúca bude mať po 12 rokoch novú primátorku. Annu Szögedi, ktorá sa po troch funkčných obdobiach rozhodla viac nekandidovať, vo vedení vymení doterajšia hlavná kontrolórka mesta Erika Győrfiová. Ako uviedla pre TASR, prioritou bude pre ňu oprava ulíc a chodníkov, ktoré sú po vybudovaní kanalizácie vo veľmi zlom stave.

"Ďalej je to otvorenie plážového kúpaliska spojené aj s rekonštrukciou veľkého prírodného bazéna, taktiež chcem venovať zvýšenú pozornosť parku Zoltánka vrátane amfiteátra," povedala Győrfiová. Verí, že Tornaľa má na to, aby sa stala mestom kultúry, športu a cestovného ruchu. Dokončiť plánuje aj pripravené projekty revitalizácie vnútrobloku na sídlisku Stred, rekonštrukciu atletického areálu pri Základnej škole P. J. Šafárika či projekt centra zdravotnej starostlivosti.

Győrfiová chce nadviazať aj na doterajšiu prácu primátorky, ktorá bola podľa jej slov úspešná v získavaní projektov. "Za 12 rokov dostala mesto na 39. miesto z predposledného miesta podľa hodnotenia INEKO na základe hospodárenia miest. Mesto viedla k súdržnosti spolunažívania občanov rôznej národnosti a vierovyznania," skonštatovala Győrfiová.

Novozvolená primátorka pôsobí od roku 2011 ako hlavná kontrolórka mesta, nadobudnuté skúsenosti chce využiť aj pri riadení samosprávy. "V nasledujúcom období mesto čakajú ťažké výzvy, spomeniem len energetickú krízu a z nej vyplývajúce dopady na financovanie samosprávy, ako je vysoká inflácia či zvyšovanie nákladov. Čaká nás ťažké obdobie, musíme prijímať aj úsporné opatrenia, ktoré však musia byť rozumné," uviedla Győrfiová.

Erika Győrfiová získala v sobotných (29. 10.) komunálnych voľbách 42,74 percenta hlasov, kandidovala za koalíciu strán Hlas-SD, Aliancia a Sme rodina. Na post primátora kandidovali aj Róbert Jóry (nezávislý), Marian Dorkin (OĽANO) a Štefan Dusza (nezávislý). Volebná účasť v Tornali presiahla 45 percent.