Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Aplikácii Košice 2013: Bezplatné informácie na smartfónoch a tabletoch

Richard Raši Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa primátora Richarda Rašiho je táto mobilná aplikácia výsledkom dobrej spolupráce súkromného a verejného sektora v rámci združenia Koalícia 2013+.

Košice 18. januára (TASR) - Všetky informácie, novinky a plánované podujatia programu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) - Košice 2013 môžu záujemcovia sledovať aj na svojich smartfónoch a tabletoch. Aplikácia s názvom "Kosice 2013" je dostupná zdarma na stiahnutie.

Používateľov aplikácia od spoločnosti NESS KDC dovedie aj priamo na miesto diania. Koncom minulého roka bola k dispozícii pre Android, dnes je možné používať i verziu pre iPhone a iPad.

V rámci funkcie "sprievodca mestom" sú k dispozícii aj informácie o najznámejších reštauráciách, wifi spotoch, kaviarňach a ďalších atrakciách. Tvorcovia kládli dôraz na jednoduchosť a komfortnosť ovládania, ako aj na vzhľad užívateľského prostredia, aby aplikáciu mohli využívať čo najširšie skupiny užívateľov - mladí aj starší, domáci i zahraniční návštevníci.

Podľa primátora Richarda Rašiho je táto mobilná aplikácia výsledkom dobrej spolupráce súkromného a verejného sektora v rámci združenia Koalícia 2013+. "V jej rozširovaní plánujeme pokračovať a časom by mala slúžiť Košičanom aj poskytovaním praktických aktualít z fungovania mesta. Už počas otváracieho ceremoniálu je užitočné mať ju vo svojom mobilnom zariadení, keďže v slovenskom aj anglickom jazyku poskytuje všetky najdôležitejšie informácie o programe a meste," uviedol dnes Raši pre novinárov.

Spoločnosť NESS KDC je jedným zo zakladajúcich členov združenia Koalícia 2013+ a aplikácia Kosice 2013 je jej dobrovoľným príspevkom k úspešnosti celého projektu EHMK. S nápadom vytvoriť takúto aplikáciu prišli štyria nadšenci firmy. "Keďže pracujú na špičkových projektoch pre zákazníka vo Veľkej Británii, chceli svoje vedomosti a profesionalitu zúročiť aj v prospech svojho rodného mesta. Oproti prvej verzii má dnes aplikácia viacero vylepšení a je výborným sprievodcom pre každého, kto sa zaujíma o kultúru v Košiciach a program EHMK 2013," konštatoval Marek Antal, výkonný riaditeľ firmy.