Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

EKL: Polícia bude večer monitorovať situáciu okolo NFŠ aj dronmi

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavel Neubauer.

Polícia odporúča fanúšikom využiť parkoviská v širšom okolí a k štadiónu sa presúvať prioritne verejnou dopravou.

Bratislava 16. marca (TASR) - Mestská polícia Bratislava bude situáciu v okolí Národného futbalového štadióna (NFŠ) pre večerný zápas Slovan - Bazilej monitorovať aj z výšky pomocou dronov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Aj napriek tomu, že zápas nie je kvalifikovaný ako rizikový, sme pripravení aj na prípadný príchod takzvaného tvrdého jadra bazilejských fanúšikov," uviedla bratislavská mestská polícia s tým, že tí počas nedávneho zápasu s iným švajčiarskym futbalovým tímom zanechali v meste domáceho klubu svojím vyčíňaním "spúšť".

Aj preto je bratislavská mestská polícia preventívne vo zvýšenej pohotovosti. V lokalite Tehelného poľa budú najmä policajti z útvaru zásahovej jednotky a kynológie aj so služobnými psami. V prípade potreby prídu pomôcť aj hliadky z ostatných bratislavských okresných veliteľstiev.

Polícia odporúča fanúšikom využiť parkoviská v širšom okolí a k štadiónu sa presúvať prioritne verejnou dopravou. Pripomína aj linku mestskej polície na čísle 159. "Ak sa stanete svedkami páchania protiprávneho konania, informujte nás o tom. Môžete tak zabrániť ohrozeniu života, zdravia a aj väčším škodám," vyzvali policajti.

Na bezpečnosť bude dohliadať aj štátna polícia. Prijala preto viaceré opatrenia. Dotknú sa aj vodičov v okolí štadióna. Obmedzenia v doprave sa budú týkať najmä ulíc Bajkalská (od križovatky s Vajnorskou ulicou v úseku po Trnavskú cestu), Príkopová, Tegelhoffa a Kalinčiakova.

"Občanov žiadame, aby rešpektovali prípadné pokyny a výzvy polície a boli ohľaduplní voči ostatným. Na narušenia verejného poriadku a obmedzenia v cestnej premávke, spôsobené zo strany fanúšikov oboch klubov, budú policajti adekvátne reagovať a využijú všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy," uviedla polícia.