Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

PREBIEHAL CEZ KOĽAJE: Električka v Bratislave zrazila chodca

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

V úseku Vozovňa Krasňany - Rača premávajú električky linky 3 štandardne. Pre zlepšenie dopravy za električky autobusy 59 a 75 zastavujú na všetkých zastávkach po trase.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Na Račianskej ulici v Bratislave zrazila električka chodca, ktorý prebiehal cez koľaje pri zastávke Námestie Biely kríž. Dotknuté sú linky 3 a 7. Premávka je zastavená obojsmerne. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na sociálnej sieti.

Dopravca aktuálne z celého mesta zháňa autobusy na náhradnú dopravu. Linka X5 bude premávať medzi zastávkami Blumentál - Vozovňa Krasňany. "Pre extrémne zlé počasie sú však po celom meste rozsiahle zápchy a zrejme chvíľu potrvá, kým sa autobusy dostavia k miestu nehody," upozorňuje DPB.

V úseku Vozovňa Krasňany - Rača premávajú električky linky 3 štandardne. Pre zlepšenie dopravy za električky autobusy 59 a 75 zastavujú na všetkých zastávkach po trase a nejazdia ako expresné spoje. "Električky linky 3 sú zo zastávky Blumentál odklonené do Ružinova. Električky linky 7 sú zo zastávky Blumentál odklonené na Železničnú stanicu Nové Mesto," spresnil dopravca.

Ako informuje Dopravný podnik na svojej FB stránke premávka električiek do Rače bola o 16:50 obnovená. Na linkách 3, 7 a 9 môže v nasledujúcich minútach dochádzať ešte k drobným meškaniam. Električky sa postupne napájajú na svoje trasy.