Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Električky pri tuneli v Bratislave by mali ísť tichšie

Cez tunel pod Bratislavským hradom od 1. mája 2013 opäť jazdia električky. Po vyše roku, kedy mrazom poškodenú asi 800-metrovú rúru zatvorili pre praskliny v ostení, ju dnes opäť sprístupnili verejnej doprave. Na snímke vchádzajúca elekrička do tunela zo smeru od centra Bratislavy zo Skalnej ulice. Foto: TASR/Martin Baumann

V tuneli pod Bratislavským hradom oddnes po vyše roku opäť premávajú električky.

Bratislava 1. mája (TASR) - Električky, ktoré budú premávať cez tunel pod Bratislavským hradom, by už nemali obťažovať hlukom ľudí, ktorí v jeho blízkosti bývajú. Tvrdí to šéf Dopravného podniku Bratislava Ľubomír Belfi.

"Naši zamestnanci umiestnili špeciálne mazacie zariadenia na oboch koľajnicových oblúkoch na miestach, kde vznikajúci hluk znepríjemňoval životné podmienky ľudí hlavne v neskorších večerných hodinách," povedal Belfi. Zdôraznil, že tunel, ktorý po oprave otvorili dnes, sa podarilo sanovať z vlastných zdrojov podniku a magistrát hlavného mesta nevyčlenil žiadne peniaze na opravu.

V tuneli pod Bratislavským hradom oddnes po vyše roku opäť premávajú električky. Mrazom poškodenú, približne 800-metrovú rúru zatvorili pre praskliny v ostení vlani začiatkom februára. Komplexná sanácia tunela si vyžiadala takmer dva milióny eur.