Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Enviropolícia našla pri domovej prehliadke i exempláre medveďa hnedého

Fotka objavených exemplárov Foto: Facebook Polícia SR

Počas akcie Castor našli štyri exempláre medveďa hnedého, štyri jedince hlucháňa hôrneho, dve kože zo zubra hôrneho a exempláre ďalších chránených druhov živočíchov.

Brezová pod Bradlom 20. októbra (TASR) – Príslušníci enviropolície zasahovali v stredu (19. 10.) v Brezovej pod Bradlom a Jablonici v rámci policajnej akcie pod názvom Castor. Počas nej boli nájdené aj štyri exempláre medveďa hnedého, štyri jedince hlucháňa hôrneho, dve kože zo zubra hôrneho a exempláre ďalších chránených druhov živočíchov. Spoločenská hodnota bola zatiaľ vyčíslená na viac ako 100.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Ako doplnila, v rámci policajnej akcie vykonali enviropolicajti jednu domovú prehliadku a dve prehliadky iných priestorov a pozemkov s cieľom zaistenia dôkazov dôležitých pre trestné konanie. "Počas nej vykonávali procesné úkony vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, trestného činu porušovania ochrany stromov a krov a trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ako aj ďalšej zistenej trestnej činnosti," povedala pre TASR Bárdyová.

Pri výkone domovej prehliadky boli zistené aj skutočnosti, ktoré nasvedčovali protiprávnej držbe exemplárov chránených druhov živočíchov a následne sa ukázali ako mimoriadne závažné. V rámci domovej prehliadky boli nájdené exempláre viacerých chránených druhov živočíchov v rôznom štádiu spracovania na preparáciu.

"Enviropolicajti aktuálne vykonávajú procesné úkony. O ďalšom vývoji vo vyšetrovaní tohto prípadu budeme informovať, keď to dovolí dôkazná situácia," uviedla policajná hovorkyňa.