Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Enviropolícia navrhla obžalovať muža, vypaľoval suchú trávu

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Michal Svítok

Pri požiari zhorela strecha na hospodárskej budove a tri kosačky, ktoré patrili súkromníkovi. Zničený bol aj mladý lesný porast.

Detva 8. marca (TASR) – Vyšetrovateľ enviropolície navrhol obžalovať muža, ktorý v Hornom Tisovníku v Detvianskom okrese vypaľoval suchú trávu, čím spôsobil požiar. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Uviedla, že 70-ročný muž, M. P., zo Zvolenského okresu pri upratovaní pozemku okolo svojho rodinného domu zapálil suchú trávu pri drevenom plote. "Oheň sa rozšíril aj na okolité pozemky," spresnila hovorkyňa s tým, že udalosť sa stala vlani v marci.

Ako dodala, požiar zasiahol územie s rozlohou 44,1 hektára v miestach, ktoré sa nachádzajú v prvom stupni ochrany prírody a krajiny. Pri požiari zhorela strecha na hospodárskej budove a tri kosačky, ktoré patrili súkromníkovi. Zničený bol aj mladý lesný porast. Oheň podľa hovorkyne zasiahol aj chránený biotop európskeho významu, bukové kvetnaté lesy. Na mieste zasahovali hasiči, ktorí požiar uhasili. "Obvinený svojím konaním z nedbanlivosti spôsobil škody v rozsahu 7400 eur pre Slovenskú republiku na životnom prostredí," zdôraznila Bárdyová. Uviedla, že škoda 5800 eur vznikla majiteľovi poškodenej hospodárskej budovy a zhorených kosačiek.