Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Enviropolícia obvinila muža pre neoprávnené nakladanie s odpadmi

Enviropolícia obvinila rozoberača autovrakov Foto: FB: Polícia Slovenskej republiky

Muž mal podľa polície nakladať nielen s obyčajným, ale aj nebezpečným odpadom v rozpore s príslušnými právnymi predpismi a na jeho zber prevádzkovať nelegálne zariadenie

Bratislava 21. októbra (TASR) - Enviropolícia obvinila v katastri obce Čataj v okrese Senec 28-ročného muža z trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Muž mal podľa polície nakladať nielen s obyčajným, ale aj nebezpečným odpadom v rozpore s príslušnými právnymi predpismi a na jeho zber prevádzkovať nelegálne zariadenie. "Konkrétne mal rozoberať staré vozidlá bez potrebných povolení a odpad z nich ponechávať na miestach, ktoré na to nie sú určené," priblížila Bárdyová.

Doplnila, že po dokázaní viny hrozí mužovi trest odňatia slobody až do výšky dvoch rokov, prípadne iné formy trestu uvedené v zákone.

Enviropolícia upozorňuje, že manipulácia a nakladanie s odpadmi sú upravené viacerými medzinárodnými a vnútroštátnymi predpismi. "Je zakázané umiestňovanie odpadov na miesta, ktoré nie sú na tento účel určené," zdôraznila Bárdyová a doplnila, že rovnako sa to týka aj činností, pri ktorých odpad vzniká.

"Vyzývame občanov, aby každé podozrivé konanie tohto druhu bezodkladne oznámili orgánom odpadového hospodárstva," uviedla hovorkyňa poukazujúc na obec, okresný úrad, Slovenskú inšpekciu životného prostredia či políciu.