Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Enviroprojekt CEA a TSK vyvrcholí v Trenčíne fotografickým workshopom

Na snímke Radovan Stoklasa sa prihovára na vernisáži výstavy fotografií reportéra TASR Radovana Stoklasu v Galérii Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v piatok 28. októbra 2022. Foto: TASR - Michal Svítok

Profesionálny reportér Radovan Stoklasa bude vzdelávať žiakov, Mladých reportérov, zo škôl z Trenčianskeho kraja.

Trenčín 11. novembra (TASR) – Fotografickým workshopom pod vedením profesionálneho fotografa Radovana Stoklasu vyvrcholí v pondelok (14. 11.) v trenčianskej Galérii M. A. Bazovského spoločný projekt Centra environmentálnych aktivít (CEA) Trenčín a Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Mladí reportéri pre Zelenú župu. Informoval o tom koordinátor projektu Michal Mazánik.

Profesionálny reportér bude podľa neho vzdelávať žiakov, Mladých reportérov, zo škôl z Trenčianskeho kraja. Workshop bude spojený s výstavou k 25. výročiu Stoklasu na poli profesionálnej fotografie, ktorá v galérii práve prebieha. V závere workshopu sa žiaci vyberú do ulíc Trenčína, v ktorých budú tvoriť vlastné fotoreportáže.

V rámci projektu mali študenti za úlohu propagovať body novej Ekomapy TSK. Dohromady vytvorili takmer 30 statusov, v ktorých predstavujú bezobalové obchody či ekofarmy. Z rúk zástupcov CEA a TSK si tu najaktívnejšia škola prevezme ocenenie.