Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Epidemická situácia v skalickej nemocnici sa zlepšuje

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pozitívny test na ochorenie COVID-19 má v súčasnosti päť zamestnancov, informoval riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Skalica 12. apríla (TASR) - Celková pandemická situácia sa vo Fakultnej nemocnici Agel Skalica zlepšila. V minulom týždni sa potvrdil pokles pozitivity u testovaných na ochorenie COVID-19 a nižší počet nových hospitalizácií. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Aktuálne poskytuje nemocnica zdravotnú starostlivosť 18 pacientom s potvrdeným novým koronavírusom. "Z nich jeden pacient je vo vážnom stave a napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa dostupných údajov je troma dávkami zaočkovaných šesť pacientov. Pozitívny test na ochorenie COVID-19 má v súčasnosti päť zamestnancov," informoval riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Vakcinačné centrum navštívilo v minulom týždni 20 osôb. V mobilnom odberovom mieste sa minulý týždeň vykonalo 437 PCR testov a pozitivita klesla na 39,4 percenta. "Počas blížiacich sa sviatkov nemocnica upravila režim fungovania mobilného odberového miesta. Počas veľkonočných sviatkov sa testuje len v sobotu 16. apríla. Ostatné sviatočné dni (15., 17. a 18. apríla) je odberová jednotka zatvorená. Po sviatkoch sa testuje naďalej v bežnom režime od 7.00 do 11.00 h," doplnila Pavliková.