Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Exkurziu počas dňa biodiverzity nahradila interaktívna mapka

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

V týchto dňoch sa pripravujú krátke videá, v ktorých približujeme jednotlivé stanovištia, ktorými by si žiaci naživo prešli informovala o tom PR manažérka Nadácie Ekopolis Martina Ragalová.

Banská Bystrica 22. mája (TASR) – Interaktívna online mapka nahradila v tomto roku žiakom banskobystrických škôl tradičnú exkurziu počas Medzinárodného dňa biodiverzity v areáli čistiarne odpadových vôd v mestskej časti Rakytovce. Informovala o tom PR manažérka Nadácie Ekopolis Martina Ragalová, podľa ktorej bola dôvodom zmeny pandémia nového koronavírusu.

„Chceli sme túto krásnu akciu napriek všetkým okolnostiam priniesť deťom aj tento rok. Preto v týchto dňoch pripravujeme krátke videá, v ktorých približujeme jednotlivé stanovištia, ktorými by si žiaci naživo prešli,“ uviedla Ragalová s tým, že videá spolu s interaktívnou mapkou budú zverejnené na stránkach ekopolis.sk a stvps.sk.

Ako dodala Slavomíra Vogelová zo Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, spolu s nadáciou organizujú program zameraný na podporu biodiverzity v areáli čistiarne už štyri roky. „Vybudovali sme napríklad jazierko na dažďovú vodu, osadili sme hmyzie hotely a vtáčie búdky, vysadili sme les z lokálnych druhov stromov a kríkov,“ načrtla.

Medzinárodný deň biodiverzity, ktorý každoročne pripadá na 22. mája, patrí medzi dni vyhlásené Organizáciou Spojených národov. Je to pripomienka prijatia a schválenia Dohovoru o biologickej diverzite, ku ktorému došlo v uvedený deň v roku 1992 v kenskej metropole Nairobi.