Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Exprimátora mesta Vráble T. Tótha vystriedal po 20 rokoch V. Németh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Viktor Németh kandidoval v októbrových komunálnych voľbách za Tím Kraj Nitra.

Vráble 30. novembra (TASR) – Mesto Vráble má po 20 rokoch nového primátora. Tibora Tótha, ktorý stál na čele mesta od roku 2002 päť volebných období, vystriedal na tomto poste Viktor Németh. Na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva Vráble sa 28. novembra oficiálne ujal výkonu svojej funkcie.

Viktor Németh kandidoval v októbrových komunálnych voľbách za Tím Kraj Nitra. Získal dôveru 1720 voličov, čo predstavovalo 50,61 percenta všetkých platných hlasov. Dovtedajší primátor Tóth získal o 261 hlasov menej. O post primátora sa uchádzali štyria kandidáti. Keďže aktuálny primátor bol zároveň zvolený aj za poslanca mestského zastupiteľstva, svojho poslaneckého mandátu sa vzdal a na jeho miesto nastúpil náhradník.

Svojich funkcií sa ujali aj novozvolení poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí zložili sľub do rúk primátora. V 13-člennom zastupiteľstve dominujú nezávislí kandidáti, ktorí získali šesť poslaneckých kresiel. Päť kresiel obsadili kandidáti Tím Kraj Nitra, po jednom poslancovi budú mať v mestskom zastupiteľstve Hlas–SD a KDH.