Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Extrémne horúčavy v Nitre zmierňuje sedem pitníkov a päť vodných brán

Osvieženie rozprašovačom vodnej hmly na Svätoplukovom námestí počas horúčav v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V Nitre sa nachádza aj desať fontán, dve z nich sú nefunkčné a ďalšie dve vyžadujú rekonštrukciu.



Nitra 29. júna (TASR) – Počas extrémnych horúčav, ktoré zasiahli Nitru a pokračovať by mali aj v ďalších dňoch, môžu občania využívať fontánky na pitie, tzv. "pitníky", i vodné brány. Na území mesta sa nachádza päť vodných brán a sedem pitníkov, všetky sú funkčné, informoval hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek. Sústredené sú predovšetkým v Starom meste, na pešej zóne, ale aj v parku.

Opatrenia v súvislosti s vysokými teplotami sa dotkli aj činnosti nitrianskeho mestského úradu. V stredu je skrátená pracovná doba do 13.30 h, v ďalších dňoch sa o skrátení pracovného času rozhodne podľa situácie, povedal Holúbek.

V Nitre sa nachádza aj desať fontán, dve z nich sú nefunkčné a ďalšie dve vyžadujú rekonštrukciu. Aktuálne sa pripravuje projektová dokumentácia v hodnote 29.400 eur na rekonštrukciu troch fontán. Tie sa nachádzajú pri PKO, pred budovou súdu a na rohu Coboriho a Štefánikovej ulice. V štádiu príprav je projektová dokumentácia na rekonštrukciu fontány na Svätoplukovom námestí. Holúbek upozorňuje, že voda vo fontánach nie je pitná.