Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Fakulta zdravotníckych odborov PU ocenila viaceré osobnosti za rozvoj

Vysokoškoláci Prešovskej univerzity v Prešove, foto z archívu. Foto: TASR - Milan Kapusta

Fakulta v súčasnosti ponúka vzdelanie v siedmich študijných programoch.

Prešov 14. októbra (TASR) - Fakulta zdravotníckych odborov (FZO) Prešovskej univerzity (PU) v Prešove pri príležitosti 20. výročia svojej existencie usporiadala medzinárodnú vedeckú konferenciu a slávnostné podujatie, na ktorom ocenila významné osobnosti, ktoré svojou prácou výrazne prispeli k rozvoju fakulty. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

"Históriu našej fakulty písali mnohí pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci, ktorí sa s neuveriteľným entuziazmom chytili myšlienky posunúť sa vyššie a dosiahnuť viac. Stali sme sa jednou z mála samostatných fakúlt tohto typu na Slovensku," zdôraznila dekanka fakulty Štefánia Andraščíková.

Fakulta v súčasnosti ponúka vzdelanie v siedmich študijných programoch. "Na čo sme však na fakulte mimoriadne hrdí, je vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov v šiestich špecializačných a jednom certifikačnom štúdiu," doplnila dekanka. Na FZO aktuálne študuje 1420 študentov a jej brány doteraz opustilo viac ako 5300 absolventov.

Podľa rektora PU Petra Kónyu vďaka prepojeniu na Fakultnú nemocnicu J. A. Raymana v Prešove môže fakulta slúžiť celej univerzite ako príklad fungovania vzdelávania spojeného s praxou.

Pri príležitosti jubilea fakulty sa za prítomností významných hostí uskutočnilo vo štvrtok (13. 10.) podvečer slávnostné podujatie, na ktorom jej dekanka udelila zlatú, striebornú a bronzovú medailu viacerým osobnostiam za spoluprácu, podporu a rozvoj fakulty. Zároveň vo štvrtok a v piatok fakulta zorganizovala jubilejnú medzinárodnú vedeckú konferenciu Quo vadis zdravotníctvo V.- Nove trendy v zdravotníckych vedách. Jej cieľom bola výmena nových informácii a nadväzovanie pracovných kontaktov, dôležitých pre domácu a zahraničnú spoluprácu, ktorá prispieva k zvyšovaniu kvality vzdelávania pedagógov a študentov.