Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Fakultná nemocnica sa vracia k platenému parkovaniu, buduje parkoviská

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa riaditeľa nemocnice Vladislava Šrojtu vozidlá často parkovali na nevhodných miestach alebo v zákrutách, čo komplikovalo prejazd áut záchranárov.

Trnava 27. mája (TASR) – Fakultná nemocnica (FN) Trnava sa vráti k spoplatnenému parkovaniu vo svojom areáli. V blízkej dobe obnoví vstup cez automatické závory s kamerovým systémom. Pre lepšiu dostupnosť parkovania pre pacientov a personál aktuálne vybudovala 103 nových parkovacích miest, informoval o tom jej hovorca Matej Martovič.

"Prvé z nich je pri klinike vnútorného lekárstva, kde pribudlo 17 parkovacích miest. Pri psychiatrickom oddelení vzniklo ďalších 30. Doteraz boli tieto parkovacie miesta nevyhovujúce, keďže išlo o provizórne parkovisko na trávnatej ploche, ktorá bola zničená a na mieste sa vytvorilo blato," uviedol. Tretie parkovisko je za garážami pri správe nemocnice s počtom 25 miest. "Azda najpotrebnejšie je pri gynekologicko-pôrodníckej klinike. Pôrodnica FN Trnava je spádovou pôrodnicou pre celý Trnavský okres, čo sa odrazilo aj na množstve áut v okolí kliniky," dodal Martovič.

Podľa riaditeľa nemocnice Vladislava Šrojtu vozidlá často parkovali na nevhodných miestach alebo v zákrutách, čo komplikovalo prejazd áut záchranárov. Nemocnica sa zároveň podľa jeho vyjadrenia dlhodobo stretáva s problémom, že jej parkoviská nevyužívajú len pacienti či personál nemocnice, ale aj ľudia, ktorí zneužívajú bezplatné parkovanie.

Kamerový systém na závorách bude od leta skenovať evidenčné čísla áut pri prechode do areálu nemocnice v oboch smeroch – dnu aj von. "Podľa toho sa určí pacientovi poplatok za parkovanie. Parkovné bude počas prvých štyroch hodín zadarmo. Výška poplatku bude za ďalšiu polhodinu v hodnote jedno euro. Parkovacie rampy pribudnú vo všetkých troch vstupoch do areálu nemocnice. Cieľom je, aby parkovanie slúžilo primárne pacientom a personálu nemocnice," doplnil riaditeľ.