Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Fakulty SPU v Nitre otvoria svoje dvere verejnosti

Na snímke budova Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Ako prvá otvorí návštevníkom svoje dvere Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja a Fakulta ekonomiky a manažmentu.

Nitra 11. januára (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre aj tento rok sprístupní svoje vzdelávacie a výskumné pracoviská záujemcom o vysokoškolské štúdium. Ako uviedla, dni otvorených dverí sa na jednotlivých fakultách budú postupne konať od 20. januára až do 24. marca.

Ako prvá otvorí návštevníkom svoje dvere Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja a Fakulta ekonomiky a manažmentu. Postupne svoje dvere otvoria verejnosti aj Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Technická fakulta i pracoviská na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov a Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva.

Ako informovala univerzita, v rámci dní otvorených dverí budú jednotlivé pracoviská SPU poskytovať informácie o študijných programoch, podmienkach prijímacieho konania, uplatnení absolventov a spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami. Zároveň záujemcovia môžu spoznať vybavenia univerzity i jej pedagógov. "Dozvedia sa tiež o možnostiach ubytovania či trávení voľného času," pripomenula univerzita.