Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Festhry Trnava inšpirovali viaceré herné podujatia

Trnavská Mestská športová hala patrí hráčom všetkých vekových kategórií. Na palubovke haly sú v ponuke stoly so spoločenskými, strategickými, rodinnými i zábavnými párty hrami. Nechýbajú stavebnice, hlavolamy, stolný futbal, air-hockey, laser game, nafukovacie atrakcie. Na snímke sa dievčatá hrajú hru počas festivalu Festhry 2020 v Trnave v sobotu 8. februára 2020. FOTO TASR - Lukáš Grinaj Foto: TASR

Podľa organizátora Rastislava Mráza ide o najväčší herný festival v regióne.

Trnava 8. februára (TASR) – Festival hier a zábavy Festhry Trnava, ktorý pred časom inšpiroval podobné podujatia po celom Slovensku, začal svoju druhú desaťročnicu. Od piatka (7. 2.) do nedele (9. 2.) trnavská Mestská športová hala patrí hráčom všetkých vekových kategórií. TASR o tom informoval organizátor podujatia Rastislav Mráz.

Podľa jeho slov ide o najväčší herný festival v regióne. "Festival vnímam ako rodinné podujatie. Chceme primäť rodiny, aby si spolu sadli za jeden stôl a trávili spoločné chvíle. K dispozícii je v hale niekoľko stoviek hier. Od starých klasík, ktoré už majú niekoľko desiatok rokov, až po najmodernejšie hry, ktoré boli predstavené verejnosti len prednedávnom," uviedol Mráz.



Na palubovke haly sú v ponuke stoly so spoločenskými, strategickými, rodinnými i zábavnými párty hrami. Nechýbajú stavebnice, hlavolamy, stolný futbal, air-hockey, laser game, nafukovacie atrakcie. "Okrem hier sú tu aj ďalšie aktivity. K dispozícii je ekozóna, ale aj zóna pre najmenšie deti, keďže o podujatí hovoríme, že je určené vekovej skupine od nula po 99 rokov. Sú tu nafukovacie atrakcie, divadielka, ale aj zóna virtuálnej reality," doplnil Mráz.

Očakáva sa, že festival si príde pozrieť podobne ako v predchádzajúcich rokoch 3000 až 4000 návštevníkov. "Priamo na festivale si návštevníci môžu niektoré hry alebo suveníry zakúpiť. Ide však predovšetkým o to, aby sa tu návštevníci 'vyšantili', zabavili a vyskúšali si hry. Pri jednotlivých hrách sú návštevníkom k dispozícii arbitri, ktorí im podajú vysvetlenie, aby záujemcovia nemuseli študovať návody k hrám," doplnil Mráz.