Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Festival Divadelný Spiš hostí súbory zo Slovenska i zahraničia

Na snímke z 30. augusta 2020 budova Reduty, sídlo Spišského divadla na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR - Karin Ošvárthová

Do soboty (8. 10.) sa predstaví i domáci súbor Spišského divadla s komédiou Raya Cooneyho Zdrhni pred svojou ženou a s komédiou Zbabraná hra sa predstaví Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.

Spišská Nová Ves 2. októbra (TASR) - Spišské divadlo, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, po dvojročnej pandemickej pauze tento rok opäť pripravilo festival Divadelný Spiš. Ponúka prehľad tvorby rôznych divadelných súborov zo Slovenska i zahraničia.

Po sobotňajšom (1. 10.) programe sa deti i dospelí môžu tešiť v nedeľu o 17.00 h na pohybové divadlo s činoherným presahom a výraznou živou hudobnou zložkou Lepetit Malý princ v podaní CreDance Company & Maca a Kapela roka. Pondelok (3. 10.) bude venovaný zahraničnému hosťovi, Slovenskému vojvodinskému divadlu z Báčskeho Petrovca, ktoré sa predstaví s komédiou Andrzeja Saramonowicza Testosterón. Inscenáciu hry Jozefa Gregora Tajovského Ženský zákon v podaní hercov Divadlo Jozefa Gregora Tajovského zo Zvolena si môžu záujemcovia pozrieť v utorok (4. 10.)

Do soboty (8. 10.) sa predstaví i domáci súbor Spišského divadla s komédiou Raya Cooneyho Zdrhni pred svojou ženou a s komédiou Zbabraná hra sa predstaví Divadlo Jonáša Záborského v Prešove. Divadlo Nová scéna ponúkne situačnú komédiu Kristofa Magnussona Aj muži majú svoje dni. Festival v sobotu uzavrie Divadlo komédie s komédiou Freda Apkeho o partnerských vzťahoch Horúca sprcha.

Program festivalu je zverejnený na webstránke www.spisskedivadlo.sk a www.divadelnyspis.sk.