Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Festival hier a zábavy FestHry Trnava sa vracia svojím 12. ročníkom

Archívna snímka z herného festivalu FestHry. FOTO TASR - Lukáš Grinaj Foto: TASR

Pri stolových hrách budú k dispozícii promotéri, aby vysvetlili pravidlá alebo sa s návštevníkmi hry zahrali.

Trnava 27. januára (TASR) – Festival hier, hračiek a zábavy FestHry Trnava sa po pandemickom prerušení vráti do mesta 3. až 5. februára. Organizátori z mestskej rady mládeže sľubujú na aktuálny 12. ročník podujatia v mestskej športovej hale zábavu pre všetky vekové kategórie. Uviedol to za organizačný tím Marek Domes.

"Nebudú chýbať logické, strategické, kartové, rýchle postrehové či zábavné párty hry, stavebnice, hlavolamy, stolný futbal, air-hockey a ako každý rok nafukovacie atrakcie. Aby sa u nás zabavili i naši najmenší, nezabudli sme na detský kútik, tvorivé dielne i sprievodný program," uviedol. Pri stolových hrách budú k dispozícii promotéri, aby vysvetlili pravidlá alebo sa s návštevníkmi hry zahrali.

Na piatok 3. februára je v rámci sprievodného programu pripravená okrem iného olympiáda v skladaní Rubikovej kocky, na sobotu 4. februára sa hostia môžu tešiť napríklad na stretnutie s autorom kníh pre deti Braňom Jobusom, herný turnaj, rodinný jazykový kvíz. Na nedeľu 5. februára je pripravená aj Škola Európy - workshop pre mladých o možnostiach v Európskej únii a prezentácia neziskových organizácií pomáhajúcich cudzincom v integrácii Sme solidárni.