Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Festival hier Hravenisko očakáva cez víkend deti i dospelých

Podujatie spestria tvorivé dielne, ukážky práce záchranárov, mobilné terárium, maľovanie na tvár, či pozoruhodné fyzikálne pokusy.

Košice 22. novembra (TASR) - Množstvo hier a hračiek čaká na návštevníkov tretieho ročníka Festivalu hier a zábavy Hravenisko, ktorý sa uskutoční v sobotu a nedeľu (24.-25. novembra) v priestoroch Základnej školy Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach. Na prvé dva ročníky prišlo počas dvoch dní takmer šesť tisíc návštevníkov a organizátori veria, že tohtoročného Hraveniska sa ich zúčastní ešte viac.

Na akcii od 9.00 do 20.00 h nebudú chýbať stolové spoločenské hry, či už tradičné ako šach, dáma, pexeso, alebo piškvorky, ale aj moderné, dobrodružné, strategické či zábavné. "Súčasťou Hraveniska budú aj hlavolamy, vedecké a logické hračky, hracie konzoly, didaktické a tvorivé hračky, ale aj rôzne odrážadlá a dopravné prostriedky. Určite nielen pre chlapcov budú zaujímavé autodráhy, rôzne hračky na diaľkové ovládanie, modely áut, stavebnice a ďalšie zaujímavosti," hovorí riaditeľ ZŠ na Jenisejskej ulici Róbert Schwarcz.

Podujatie spestria tvorivé dielne, ukážky práce záchranárov, mobilné terárium, maľovanie na tvár, či pozoruhodné fyzikálne pokusy. K dispozícii budú dve megaherne, z nich jedna je určená pre deti do piatich rokov. Na ne budú čakať malé nafukovadlá, plastové preliezky, hojdačky, domčeky či bazénik s guľôčkami. Po chodbách budú premávať rôzni maskoti, s ktorými sa budú môcť deti odfotiť. Tí starší sa môžu tešiť na niekoľko nafukovadiel, kolotoče, elektroautíčka, trampolíny a ďalšie atrakcie. Novinkou tohto ročníka je aj sprievodný program v podobe zaujímavých vystúpení. Deti sa budú môcť tešiť na obľúbeného Uja Ľuba, divadielka a ďalší program.

Organizátori tentoraz zabezpečili aj šatne, parkovisko pre kočiare, či miestnosť na kojenie a prebaľovanie tých najmenších návštevníkov. Aby sa vyhli náporu pri vstupe, vstupenky v cene jedného eura si môžu záujemcovia zakúpiť aj v predpredaji v priestoroch Detského centra Tramtária v OC Optima a na vrátnici ZŠ Jozefa Urbana. Viac informácií je možné nájsť na stránke www.hravenisko.sk.

"Veríme, že sme opäť pripravili podujatie, ktoré návštevníkom spríjemní víkend, tí mladší si vychutnajú detský svet, na ktorý sa škola premení, a tí skôr narodení sa vrátia do detských čias. Na podujatí je najkrajšie to, že sa budú mať možnosť zahrať všetky vekové kategórie," dodal Schwarcz. Škola chce podľa neho zároveň ukázať, že je otvorenou inštitúciou, ktorá chce osloviť širokú verejnosť.