Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Festival medu bude patriť včelárstvu i ochutnávkam výrobkov

Vystavené výrobky z medu. Foto: TASR/Michal Svítok

Súčasťou podujatia budú aj Medová ulička a ulička regionálnych výrobkov, kde sa budú prezentovať medy od lokálnych včelárov a produkty od držiteľov značky "regionálny produkt PONITRIE".

Nitra 17. mája (TASR) – Prvý júnový víkend bude v Nitre patriť otvoreným parkom a záhradám i Festivalu medu a regionálnych výrobkov. V areáli Botanickej záhrady Slovenskej poľnohospodárskej univerzity budú 4. a 5. júna rôzne wokshopy, prednášky a ukážky venované prírode, včelárstvu a medu.

Ako informovalo Turistické informačné centrum (TIC) Nitra, návštevníci podujatia sa dozvedia zaujímavosti o kvetoch, ovocí a bylinkách. Vypočujú si rozprávanie o včelách a budú si môcť pozrieť transparentný ukážkový úľ. "Pripravená je tiež ochutnávka univerzitného piva a medových sušienok, fotozóna s kvetinovým zátiším, maľovanie v parku i ukážky aranžovania kvetín, vrúbľovania a množenia," uviedlo TIC.

Súčasťou podujatia budú aj Medová ulička a ulička regionálnych výrobkov, kde sa budú prezentovať medy od lokálnych včelárov a produkty od držiteľov značky "regionálny produkt PONITRIE". Pripravené sú tiež hudobný a detský program, ukážky tradičného kosenia i recyklačné dielne.