Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Festival Viva Italia v Poprade oslávi svoj jubilejný desiaty ročník

Ilustračné foto Foto: TASR

Pre návštevníkov chystajú viacero noviniek.

Poprad 1. júna (TASR) - Už o dva týždne začína v Poprade jubilejný desiaty ročník festivalu Viva Italia. Hlavný organizátor a predseda občianskeho združenia (OZ) Pre mesto Fabio Bortolini na štvrtkovej tlačovej konferencii uviedol, že pre návštevníkov chystajú viacero noviniek. Taliansky trh bude v prevádzke už od 7. júna, hlavná časť programu sa bude konať od 14. do 17. júna.

"Čo sa týka vystavovateľov, tých bude oproti predošlým ročníkom oveľa viac, ponúknu sicílsku pizzu, taliansku balenú zmrzlinu, ale nechali sme priestor aj tzv. ´lifestyle italiano´, teda životnému štýlu Talianov," priblížil Bortolini.

Vystavovateľov bude viac ako 40, organizátori okrem toho zdvojnásobili počet pouličných kapiel. Na ich vystúpenia sa môžu návštevníci tešiť každý večer od 17.30 h na rôznych pódiách rozmiestnených pozdĺž Námestia sv. Egídia. Práve tam sústredili gro programu a tiež stánkov, keďže mottom tohto ročníka je "Nech žije námestie". "Na svoje si prídu aj milovníci motorizmu, pre nich chystáme výstavu legendárnych motocyklov," dodal Bortolini s tým, že súčasťou festivalu bude aj premietanie talianskych filmov v Kine Tatran.

Súčasťou tohto ročníka bude aj odborná konferencia, podpredseda Obchodnej a priemyselnej komory Prešovského samosprávneho kraja Jozef Hrobák uviedol, že je venovaná trendom v trvalo udržateľnom rozvoji cestovného ruchu v horských strediskách. Medzi hosťami bude aj delegácia z mesta Courmayeur ležiaceho na úpätí Mont Blancu. "Týmito aktivitami chce festival posilniť svoje poslanie inšpirovať a tiež byť miestom stretnutia a výmeny hlbšieho obsahu," upozornil Bortolini.

Divadelná sála v Spišskej Sobote bude v rámci festivalu 14. júna večer hostiť zážitkové gastronomické podujatie, na ktorom sa predstaví "zelená" michelinská šéfkuchárka Caterina Ceraudo z Kalábrie. O dva dni neskôr chystajú organizátori aj oficiálnu večeru venovanú regiónu Sardínia. "Pripravia ju sardínske hotelové inštitúcie spolu s Hotelovou akadémiou Otta Brucknera v Kežmarku," dodal Bortolini. Festival organizuje OZ v spolupráci s mestom a ďalšími partnermi.