Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Festival YouTopia v Trnave láka na najlepšie videoklipy roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Vyvrcholením festivalu je vyhlasovanie najlepších videoklipov roka.

Trnava 23.9. (TASR) – Piatok a sobota (24. 9.) patria v Trnave štvrtému ročníku festivalu slovenskej digitálnej hudby a videa YouTopia. Návštevníkov v kultúrnom centre (KC) Malý Berlín čakajú koncerty slovenských interpretov, premietanie videoklipov, diskusie s tvorcami videí a podcastov. Informovali o tom organizátori z KC a občianskeho združenia Publikum.sk.

Piatkový program sa začne o 17.00 h diskusiou s hosťami z podcastu Piatoček, tiež s Jakubom Zitronom Ťapákom a Jakubom Gulíkom a premietať sa budú najlepšie slovenské videoklipy 2021/2022 a aj z minulého ročníka festivalu. V hudobnom programe vystúpia Porsche Boy, Marko Damian a Samey. V sobotu bude diskusia s youtuberkou Jancucik a so zakladateľkami podcastu Sexuálna výchova.

Vyvrcholením festivalu je vyhlasovanie najlepších videoklipov roka. Finálovú zostavu spomedzi desiatok videoklipov vybrala porota v zložení animátorka Ivana Sujová, filmový režisér Andrej Kolenčík, festivalový manažér Michal Berezňák a minuloročná víťazka Jay Walkerová. YouTopiu 2022 zavŕšia vystúpením trnavský raper a producent Boy Wonder, ženské duo Monos a Sub:tearz.