Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Fiľakovo bude hospodáriť s 12,3 milióna eur, plánuje investície

Ilustračná snímka. Foto: TASR Marko Erd

V rámci rozpočtu bude najvyššia suma vyčlenená pre školstvo, a to takmer 5,4 milióna eur.

Fiľakovo 18. decembra (TASR) – Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec bude v roku 2022 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 12,3 milióna eur. Návrh rozpočtu schválili poslanci mesta na štvrtkovom (16. 12.) zasadnutí mestského zastupiteľstva. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

V rámci rozpočtu bude najvyššia suma vyčlenená pre školstvo, a to takmer 5,4 milióna eur. Vyrovnaný rozpočet však počíta aj s viacerými investičnými akciami. Za najvýznamnejšie samospráva považuje vyše 740.000 eur na spustenie výstavby priemyselnej haly či 233.000 eur na kompletné oplotenie mestského parku.

"Príprava areálu a infraštruktúry, na ktorých vyrastie nová výrobná hala, bude prvým viditeľným krokom v rámci projektu TAPE. Spustenie projektu výrobnej haly, v ktorej by mohlo nájsť prácu približne 50 ľudí, považujeme za jednu z najdôležitejších investícií nielen budúceho roka, ale aj predchádzajúcich období," priblížil primátor mesta Attila Agócs.

Poslanci mesta v rámci budúcoročného rozpočtu schválili aj 315.000 eur na úpravu miestnych komunikácií, revitalizáciu spevnených plôch na Biskupickej ulici za 100.000 eur či prvú fázu rekonštrukcie koncertnej sály na Koháryho námestí za takmer 30.000 eur. Na vypracovanie nových projektových dokumentácií vyčlenilo mesto na budúci rok približne 106.000 eur.

Samospráva má podaných aj niekoľko projektov, ktoré budú v prípade schválenia financované z externých zdrojov. Patrí medzi ne napríklad druhá etapa cyklotrasy medzi železničnou stanicou a priemyselnou zónou či revitalizácia vnútrobloku medzi ulicami Železničná, Parková a Sládkovičova.