Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Divadelná sezóna odštartuje vo Fiľakove v zrekonštruovanej sále

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Počas marca uvedú divadelnú hru, hudobný kabaret, rozprávkové divadlo, komédiu aj muzikál.

Fiľakovo 28. februára (TASR) – Divadelná sezóna vo Fiľakove v okrese Lučenec sa v marci začne v zrekonštruovanej sále Mestského kultúrneho strediska (MsKS). Podľa slov jeho riaditeľky Andrey Illés Kósik počas mesiaca uvedú divadelnú hru, hudobný kabaret, rozprávkové divadlo, komédiu aj muzikál.

„V posledných dvoch rokoch sa kultúrne stredisko pre rekonštrukciu jeho budovy muselo zaobísť bez divadelnej sály, avšak v marci už vo Fiľakove bude hosťovať mnoho divadiel. Milovníkov umenia počas jedného mesiaca čaká viacero predstavení, ktoré sa uskutočnia v rámci šiesteho ročníka Medzinárodného divadelného festivalu,“ uviedla Illés Kósik.

Dodala, že aj počas celého roka plánujú uskutočniť viacero ďalších divadelných predstavení. „Pre malých to budú slovenské, maďarské aj rómske rozprávkové divadlá a pre stredoškolákov pripravujeme anglické divadelné predstavenie,“ avizovala riaditeľka s tým, že v ďalších predstaveniach pre mladých by mali rezonovať témy ako samostatnosť, otázky rozhodnutia a slobody v reálnom i virtuálnom svete či hoaxy, extrémizmus alebo xenofóbia.

„Pre dospelé obecenstvo MsKS plánuje predstavenia ľahkých, ale aj trošku ťažších tém v slovenskom, českom a v maďarskom jazyku,“ dodala Illés Kósik.