Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Fiľakovo má novú hlavnú kontrolórku J. Mihályovú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Caban

Novú funkciu podľa vlastných slov berie ako veľkú výzvu a životnú skúsenosť a bude k nej pristupovať zodpovedne.

Fiľakovo 13. marca (TASR) – Po dvoch desaťročiach nastala v meste Fiľakovo v Lučeneckom okrese zmena na pozícii hlavného kontrolóra mesta. Ladislava Estefána na najbližších šesť rokov vystriedala Judita Mihályová. Poslanci ju na tento post zvolili na svojom poslednom zasadnutí.

Mihályová doposiaľ pôsobila na Daňovom úrade vo Fiľakove, po jeho zrušení v Lučenci. "Odvtedy som hľadala spôsob, ako sa opäť vrátiť so rodného Fiľakova. Až terajšia možnosť stať sa hlavnou kontrolórkou, však bola pre mňa dostatočnou výzvou," povedala Mihályová.

Novú funkciu podľa vlastných slov berie ako veľkú výzvu a životnú skúsenosť a bude k nej pristupovať zodpovedne. "Môj predchodca za dvadsať rokov systém zabehol veľmi dobre a nastavil latku vysoko. Pokúsim sa ísť v jeho šľapajach, prípadne po čase niektoré veci aj inovovať," podotkla Mihályová.

Dodala, že verejné vypočutie bolo pre ňu novou skúsenosťou, s ktorou sa však popasovala úspešne. "Po vyhlásení výsledkov, že ma vybrali spomedzi ôsmich kandidátov, som bola veľmi milo zaskočená. Bála som sa, že absencia mojich doterajších skúseností s verejnou správou či účtovníctvom môže byť pre mňa nevýhodou. Napokon sa mi však podarilo poslancov presvedčiť, že som tou správnou voľbou," uzavrela nová hlavná kontrolórka.