Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Fiľakovo na deň detí spestria predstavenia i cirkusové umenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mestský deň detí sa bude konať od 10.00 h, pre verejnosť je pripravená inscenácia bábkového divadla MeseFigurák či rozprávkový koncert formácie Klárisok z Maďarska.

Fiľakovo 1. júna (TASR) – Historický mestský park vo Fiľakove ožije v sobotu (3. 6.) pestrým kultúrnym programom. Pri príležitosti dňa detí sú pre rodiny pripravené predstavenia, cirkusové umenie i viaceré sprievodné aktivity. TASR o tom informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove Eva Tóthová.

"Bude to stret divadla, cirkusového umenia, rozprávkovej tradície a hudby. Návštevníkov po parku budú sprevádzať počas celého podujatia i stánky s výrobkami miestnych remeselníkov, hračkami i sladkosťami," priblížila Tóthová.

Mestský deň detí sa bude konať od 10.00 h, pre verejnosť je pripravená inscenácia bábkového divadla MeseFigurák či rozprávkový koncert formácie Klárisok z Maďarska. Súčasťou programu budú i tanečné vystúpenia, miestny útulok, lukostreľba, lezecká stena či viaceré stanovištia, na ktorých si deti budú môcť vyskúšať svoju kreativitu a šikovnosť.

"Neoddeliteľnou súčasťou mestských dní detí sú hasiči, úctu k tejto profesii a svoju oddanosť predvedú malí členovia prípravky Dobrovoľného hasičského zboru obce Biskupice prezentovaním súťažných disciplín," dodala Tóthová s tým, že ukážky hasenia zas predvedú dobrovoľní hasiči z Fiľakova. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín.