Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Fiľakovo sa obáva rozhodnutia o plošnom testovaní

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Fiľakovskú samosprávu v súčasnosti viac zaujíma očkovanie, ktoré považuje za jediné trvalé riešenie tejto situácie.

Fiľakovo 18. januára (TASR) – Samospráva mesta Fiľakovo v okrese Lučenec sa obáva rozhodnutia o plošnom testovaní, ktoré bolo pre ňu veľmi náročnou operáciou aj počas prvého vlaňajšieho kola. TASR to povedala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

„Tým, že testovanie bude rozložené do viacerých dní, to pre nás bude aspoň jednoduchšie. Z nášho pohľadu by však efektívnejšie než celoplošné testovanie bolo otvoriť viac mobilných odberových miest v našom meste, pravidelne testovať vo fabrikách a zamerať sa na vytvorenie fungujúceho konceptu pravidelného testovania na školách, aby sa deti mohli čo najskôr vrátiť do lavíc,“ konštatovala hovorkyňa.

Dodala, že fiľakovskú samosprávu v súčasnosti viac zaujíma očkovanie, ktoré považuje za jediné trvalé riešenie tejto situácie.

„Zaujíma nás, kedy sa budú môcť zaočkovať pracovníci prvej línie v našom meste, kedy sa vakcína dostane k záchranárom, našim ambulantným lekárom či do Domova sociálnych služieb Nezábudka. O tom, žiaľ, stále nemáme žiadne informácie,“ zakončila Mikuš Kovácsová.