Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo Fiľakove pribudnú nové ulice, budú niesť mená významných osôb

Na archívnej snímke Fiľakovo. Foto: TASR

Novovzniknutá ulica bude niesť meno Viliama Hulitu, niekdajšieho riaditeľa závodu na výrobu smaltovaných výrobkov a súčasne prvého čestného prezidenta futbalového klubu FTC vo Fiľakove.

Fiľakovo 2. októbra (TASR) – Vo Fiľakove pribudne dvojica nových ulíc, pomenované budú po významných osobnostiach, ktoré prispeli k rozvoju mesta. Vyplýva to z uznesenia, ktoré na štvrtkovom (30. 9.) zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili mestskí poslanci.

Dvojica nových ulíc vo Fiľakove vzniká v dôsledku pripravovanej výstavby rodinných domov v dvoch lokalitách mesta. Prvá z nich sa nachádza v blízkosti futbalového štadióna pri Športovej ulici. Novovzniknutá ulica tak bude niesť meno Viliama Hulitu, niekdajšieho riaditeľa závodu na výrobu smaltovaných výrobkov a súčasne prvého čestného prezidenta futbalového klubu FTC vo Fiľakove.

Druhá lokalita určená na výstavbu nových rodinných domov sa nachádza za areálom Cebriánovej kúrie, rovnaký názov preto dostane i nová ulica. „Viacerí členovia tejto rodiny výraznou mierou prispeli k obohateniu spoločenského života v meste Fiľakovo,“ uvádza dôvodová správa návrhu.

Po prijatí návrhu sa počet ulíc vo Fiľakove rozšíril na 71. Viaceré z nich sú pomenované po významných osobnostiach, iné po historických udalostiach, dôležitých dátumoch či rôznych lokalitách. V meste sa tiež nachádzajú tri námestia, a to Koháryho, Námestie slobody a Námestie padlých hrdinov.