Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Fiľakovo začalo s výstavbou cyklochodníka pri železničnej stanici

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Mesto to bude stáť približne 128.000 eur.

Fiľakovo 5. októbra (TASR) – Samospráva mesta Fiľakovo v okrese Lučenec začala stavebné práce na prvej časti cyklochodníka, ktorý by mal v záverečnej fáze prepojiť železničnú stanicu s priemyselnou zónou. Informoval o tom primátor Attila Agócs s tým, že výstavba bude stáť približne 128.000 eur a mesto na ňu získalo prostriedky z akčného plánu rozvoja okresu.

Po pripomienkovaní projektu sme vyšli v ústrety aj železniciam a tak okrem cyklochodníka zo zámkovej dlažby v tomto úseku staviame aj tri metre širokú asfaltovú cestu, ktorú budú využívať i oni,“ objasnil primátor, podľa ktorého k výstavbe asfaltky bolo nevyhnutné do projektu zapracovať tiež verejné osvetlenie a dažďovú kanalizáciu. „Hoci nám tým stúpli pôvodne predpokladané náklady, podarilo sa nám tento 235-metrový úsek vysúťažiť za dobrú cenu, vďaka čomu sme ušetrili vyše 40.000 eur,“ dodal.

Ako pokračoval, na druhú etapu cyklochodníka s dĺžkou takmer 300 metrov, ktorá prepojí park s priemyselnou zónou, mesto v najbližších dňoch podá žiadosť o dotáciu na ministerstvo pôdohospodárstva. „V nej budeme žiadať vyše 133.000 eur, ktoré v prípade úspešnosti spolufinancujeme piatimi percentami,“ uzavrel Agócs.