Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Filozofická fakulta UK pripravuje deň otvorených dverí

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

DOD sa uskutoční v sobotu 28. januára. Program v budove na Gondovej ulici v Bratislave sa začína o 10.00 hod. stretnutím s vedením fakulty v Moyzesovej sieni.

Bratislava 19. januára (TASR) - Filozofická fakulta Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pripravuje pre záujemcov o štúdium deň otvorených dverí (DOD). Návštevníkov privítajú naživo pedagógovia, študenti aj absolventi z takmer 30 katedier. DOD sa uskutoční v sobotu 28. januára. TASR o tom informoval Peter Kubínyi z Filozofickej fakulty UK.

"Tí, ktorých zaujímajú humanitné a spoločenské vedy, nájdu na našej fakulte najširšiu škálu študijných programov, vyše 120 rôznych kombinácií. Mnohé z nich sú na Slovensku unikátne," uviedla prodekanka pre prijímacie konanie Mariana Szapuová.

Program v budove na Gondovej ulici v Bratislave sa začína o 10.00 h stretnutím s vedením fakulty v Moyzesovej sieni. Stretnutia s pedagógmi, študentmi a absolventmi budú pokračovať do 14.00 h vo všetkých budovách fakulty na katedrách, priblížil Kubínyi. Dodal, že na DOD sa predstavia aj študentské spolky, časopisy a divadlá pôsobiace na fakulte.

"Počas pandemického obdobia fakulta oslávila sto rokov svojej existencie. Dlhodobo patrí k najlepším fakultám, orientovaným na humanitné a spoločenské vedy. Aj v poslednej komplexnej akreditácii sme potvrdili svoju pozíciu jedného z lídrov v oblasti spoločenských a humanitných vied na Slovensku," skonštatovala Szapuová.