Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Financie určené na ohňostroj venuje Senica na dobročinné účely

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Mesto Senica bude pokračovať v ekologickom trende z predchádzajúcich rokov, keď na základe želaní občanov upustilo od organizácie klasického ohňostroja.

Senica 30. decembra (TASR) - Mesto Senica bude pokračovať v ekologickom trende z predchádzajúcich rokov, keď na základe želaní občanov upustilo od organizácie klasického ohňostroja. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

"V minulých rokoch sme sa na názor o koncoročnom ohňostroji pýtali občanov prostredníctvom sociálnych sietí. Tam sa podstatná väčšina hlasujúcich priklonila k možnosti od ohňostroja upustiť a radšej peniaze naň určené darovať tam, kde je to potrebné," uviedol pre TASR primátor Martin Džačovský.

Ako doplnil, takýmto spôsobom peniaze venovali útulku, ale aj pre deti Spojenej školy v Senici, ktorá si vybudovala na školskom dvore nový detský kolotoč. Tento rok bude mesto pokračovať v nastolenom trende.

"Peniaze v rozpočte mesta určené na ohňostroj venuje na dobročinné účely, rovnako ako aj finančný výťažok z dražby výtvarných diel na mestskom plese, ktorý sa uskutoční v sobotu 7. januára," doplnila hovorkyňa mesta.