Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši sa končí rozpočtové provizórium

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Poslanci odobrili záverečné účty za roky 2019 a 2020, čím podľa hovorkyne odblokovali 2,3 milióna eur pre rezervný fond. Táto suma predstavuje súhrnný prebytok rozpočtov za dva roky.

Liptovský Mikuláš 22. novembra (TASR) – Rozpočtové provizórium v Liptovskom Mikuláši sa končí. Novozvolený poslanecký zbor v pondelok (21. 11.) schválil mestský rozpočet na rok 2022. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Napriek provizóriám našlo vedenie mesta spôsob, ako nestagnovať a udržať mesto v dobrej finančnej kondícii. A to s ohľadom na fakt, že sme sa riadili položkami v rozpočte z roku 2020, teda finančným nastavením spred dvoch rokov," zhodnotil hlavný ekonóm mesta Ivan Košík.

Poslanci tiež odobrili záverečné účty za roky 2019 a 2020, čím podľa hovorkyne odblokovali 2,3 milióna eur pre rezervný fond. Táto suma predstavuje súhrnný prebytok rozpočtov za dva roky. "Schválenie záverečných účtov a presun peňazí do rezervného fondu poslúži na financovanie splátok úverov či investičných akcií na rozvoj mesta či nepredvídateľných výdavkov, ako sú živelné pohromy alebo mimoriadne udalosti," priblížila Čapčíková.

Poslanci mestského zastupiteľstva zároveň v pondelok odvolali z funkcie hlavného kontrolóra mesta Martina Alušica. Voľbu nového hlavného kontrolóra vyhlásili na 16. januára 2023. Hovorkyňa mesta dodala, že kandidáti musia mať záujem o výkon funkcie na plný pracovný úväzok. Na preverenie splnenia podmienok kandidátov vymenovalo zastupiteľstvo päťčlennú komisiu.