Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Fitpark pre seniorov v Trnave bude pri detskom ihrisku na Družbe

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa zámeru by vo fitparku mali byť prvky na chôdzu, naťahovanie rúk, nôh, chrbtice, na veslovanie či telový strečing.

Trnava 3. marca (TASR) – Seniori v Trnave sa môžu tešiť na nový fitpark, ktorý by mal vyrásť na Starohájskej ulici za Úradom Trnavského samosprávneho kraja. Mesto na osadenie exteriérových prvkov na zlepšenie kondície a zdravia starších i mladších ročníkov získalo finančné prostriedky od Nadácie Pontis vo výške 6974 eur.

"Po podpísaní zmluvy vyhlásime výberové konanie na dodávateľa zariadení. Náš záujem je, aby fitpark mohol slúžiť už toto leto, najneskôr do októbra," povedal TASR Lukáš Královič z referátu projektového manažmentu trnavskej radnice. V oddychovej zóne, kde už slúži moderné a veľmi obľúbené detské ihrisko so zeleňou a lavičkami, by malo na trávniku pribudnúť niekoľko prvkov na aktívny pohyb a cvičenie.

V danej lokalite na sídlisku Družba sa v blízkosti nachádzajú domov seniorov a obytné domy. Projekt by mal podľa zámeru napomôcť socializácii seniorov nielen tejto lokality, ich začleneniu do komunitného života a poskytnúť zmysluplné prežívanie času s rovesníkmi alebo rodinou. Podľa zámeru by vo fitparku mali byť prvky na chôdzu, naťahovanie rúk, nôh, chrbtice, na veslovanie či telový strečing.

Nadácia Pontis podporila podobné projekty aj v ďalších mestách - v Bratislave, Palárikove, Šali, Topoľčanoch či Senici.