Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Floriánskom námestí v Bratislave narazili do seba dve električky

Nehoda dvoch električiek v Bratislave Foto: Lukáš Frlajs

Pri nehode sa zranili dve ženy, vodička jednej z električiek a jedna cestujúca.

Bratislava 7. februára (TASR) - Bratislavskí hasiči momentálne zasahujú na Floriánskom námestí, kde došlo ku kolízii električiek. Podľa informácií Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave je na mieste desať hasičov.

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel pre TASR uviedol, že zranené sú dve ženy, vodička jednej z električiek a jedna cestujúca. "Obe ženy sú pri vedomí, záchranári ich previezli do zariadenia Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na Mickiewiczovej ulici," dodal Chmel.

Podľa informácií hovorkyne Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriany Volfovej bola doprava električiek v oblasti vyriešená odklonovou trasou cez Vazovovu ulicu. Materiálna škoda je predbežne vyčíslená na 30.000 eur. Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania.

Nehoda dvoch električiek v Bratislave
Foto: Lukáš Frlajs


Električky v centre už premávajú po svojich trasách

Premávka električiek na Floriánskom námestí je už obnovená v plnom rozsahu. Podľa informácií Dopravného podniku Bratislava (DPB) vozidlá premávajú po svojich pôvodných trasách.

Nehoda dvoch električiek, ku ktorej došlo o 14.47 h si vyžiadala presmerovanie električkovej dopravy odklonom cez Vazovovu ulicu. Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava (DPB) TASR informovala, že následky nehody už nebránia premávke po pôvodných trasách.