Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Žilinská poliklinika vyhlásila súťaž pre zaočkované deti

Na snímke deti počas vakcinácie vo FNsP v Žiline dňa 17. januára 2022. Vo FNsP Žilina dnes spustili očkovanie detí od päť do 11 rokov. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Súťaž sa uskutoční podľa záujmu v dvoch vekových kategóriách a v dvoch kolách.

Žilina 18. januára (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline vyhlásila súťaž pre deti vo veku od päť do 17 rokov, ktoré sa zaočkovali alebo zaočkujú do konca februára 2022 prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

Podľa riaditeľa nemocnice Eduarda Dorčíka môže každé dieťa počas čakania po očkovaní alebo doma nakresliť obrázok na tému Aj ja pomáham v boji proti pandémii – som vakcihrdina! a odovzdať ho vo vakcinačnom centre. "Diela vyvesíme priamo v čakárni, aby ich deti videli, keď k nám opäť prídu na druhú dávku. Zároveň ich zverejníme na sociálnej sieti, kde sa uskutoční hlasovanie a víťazi získajú špeciálne darčekové balíčky," priblížil.

Na snímke deti počas vakcinácie vo FNsP v Žiline dňa 17. januára 2022.
Foto: TASR - Erika Ďurčová


Súťaž sa uskutoční podľa záujmu v dvoch vekových kategóriách a v dvoch kolách. "Výkresy, ktoré deti prinesú do konca januára, predstavíme na internete začiatkom februára. V úvode marca nemocnica zverejní zase obrázky doručené do konca februára," doplnila hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

V žilinskej fakultnej nemocnici zaočkovali v pondelok (17. 1.) proti ochoreniu COVID-19 prvých 30 detí vo veku päť až 11 rokov. Podľa Dorčíka pridali mimoriadne kapacity vo vakcinačnom centre pre najmladšiu vekovú kategóriu vzhľadom na záujem rodičov o podanie vakcíny priamo v Žiline.