Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Fontány sú v Trenčíne významným prvkom pri ochladzovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Do väčšiny fontán v meste sa nesmie vstupovať. Deti i dospelí sa však vedia zahrať a ochladiť sa priamo vodou z fontány Vodník na Štúrovom námestí.

Trenčín 4. septembra (TASR) – Fontány majú významné miesto pri ochladzovaní vyhriateho mestského prostredia v Trenčíne. Pre TASR to povedala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Do väčšiny fontán v meste sa nesmie vstupovať. Deti i dospelí sa však vedia zahrať a ochladiť sa priamo vodou z fontány Vodník na Štúrovom námestí. V centre mesta je nová fontána Marca Aurélia, ktorá sa stala po rekonštrukcii Mierového námestia jeho obľúbenou dominantou," priblížila Ságová.

Ako dodala, radnica nedávno dokončila rekonštrukciu verejného priestoru Rozkvet na sídlisku Sihoť, kde po dlhých rokoch obnovili aj fontánu. Príjemným prvkom, ktorý v horúcich letných dňoch ochladzuje vzduch, je podľa nej aj fontána v Parku M. R. Štefánika.

"Na viacerých miestach v Trenčíne poskytujú osvieženie i stĺpy, ktoré v pravidelných intervaloch chrlia studenú vodnú hmlu," uzavrela hovorkyňa.