Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

FOTOPOROVNANIE: Cyklistický štadión bol pred 67 rokmi dejiskom súťaží

Kombo snímka. Foto: ČTK/Ľ. Deák

Teraz.sk prináša ďalšie zo série fotoporovnaní v projekte Bratislava VTEDY a TERAZ.

Spravodajský portál Teraz.sk od októbra 2021, pokračuje na svojich stránkach v seriáli Bratislava VTEDY a TERAZ, ktorý sa v lete objavil v súvislosti s výročím vzniku bratislavskej mestskej časti Ružinov.

V rámci FOTOPOROVNANIA situácie vtedy a teraz sú snímky z archívu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) konfrontované s aktuálnymi zábermi amatérskeho fotografa Ľubomíra Deáka, ktorému učarovali premeny jeho rodného mesta – Bratislavy. Deák fotí aktuálne snímky vždy z toho istého miesta a uhla pohľadu, aký prináša aj archívna historická fotografia.

14. jún 1954
Cyklistický štadión bol postavený v roku 1952. Na klopenej dráhe sa okrem tradičných cyklistických pretekov konali aj preteky cyklistov za motorovými vodičmi. Prvé preteky o majstra Československa sa konali v roku 1954. Významným cyklistickým pretekárom v tomto športe bol Vlastimil Ružička, jeho vodičom na motorke bol Milan Rešeta z Bratislavy, ktorý je zachytený na fotografii.
Foto: ČTK



11. november 2021
V súčasnosti klopená dráha uvoľnila miesto športovému areálu JAMA, ktorý slúži na športové vyžitie spojené s oddychom. Nám sa podarilo odfotografovať rovnaké miesto po 67 rokoch, kde pretekára na motorke Milana Rešetu nahradil na fotografii jeho vnuk Milan Lahučký, ktorý rovnako ako jeho dedko miluje jazdu na motorke.
Foto: Ľ. Deák