Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Stanica Nivy: Porovnajte budovy, medzi ktorými je rozdiel 38 rokov

Kombo snímka. Foto: Peter Šimončík-ČSTK/Ľubomír Deák

Teraz.sk prináša ďalšie zo série fotoporovnaní v projekte Bratislava VTEDY a TERAZ.

Spravodajský portál Teraz.sk vám opäť prináša na svojich stránkach nové fotografie v seriáli Bratislava VTEDY a TERAZ.

V rámci FOTOPOROVNANIA situácie vtedy a teraz sú snímky z archívu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) konfrontované s aktuálnymi zábermi amatérskeho fotografa Ľubomíra Deáka, ktorému učarovali premeny jeho rodného mesta – Bratislavy. Deák fotí aktuálne snímky vždy z toho istého miesta a uhla pohľadu, aký prináša aj archívna historická fotografia. Dokonca, pri niektorých archívnych snímkach nájdete popis, ktorý bol napísaný v čase, kedy vznikla daná fotografia.

15. august 1983
Na archívnej snímke z 15. augusta 1983 pohľad na vtedajšiu budovu autobusovej stanice ČSAD.Vyše 50 000 cestujúcich sa vystrieda denne na novej stanici ČSAD, ktorú 15. augusta odovzdali do prevádzkyv Bratislave - Mlynské Nivy. Na slávnostnom odovzdaní sa zúčastnili členovia Predsedníctva ÚV KSS IgnácJanák a Gejza Šlapka, minister vnútra SSR Štefan Lazar, primátor hlavného mesta SSR Ladislav Martináka ďalší. Z novootvorenej, najväčšej autobusovej stanice na Slovensku, vypravia denne 485 spojov, pričom celúprevádzku riadi moderné dispečerské centrum.
Foto: Peter Šimončík-ČSTK


30. september 2021
Na snímke z 30. septembra 2021 priečelie budovy autobusovej stanice v Bratislave počas prvého dňa otvorenia po rozsiahlej rekonštrukcii a výstavby obchodného domu pri tejto stanici. Rozdiel medzi dvomi snímkami je 38 rokov.
Foto: Ľubomír Deák