Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

KRIMINALISTI ZASAHOVALI V HUMENNOM: Odhalili ilegálnu výrobňu cigariet

Na snímke zaistený materiál v priestoroch ilegálnej výrobne cigariet v Humennom, 22. októbra 2021. Foto: TASR - Finančná správa

Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Humenné 22. októbra (TASR) - Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) zlikvidovali v uplynulých dňoch v meste Humenné nelegálnu výrobňu tabakových výrobkov. Presné množstvo zaisteného tovaru FS určí po jeho prevezení a prevážení. Cena zariadení na výrobu tabakových výrobkov má predstavovať približne jeden milión eur. TASR o tom informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská.
Na snímke zaistený materiál v priestoroch ilegálnej výrobne cigariet v Humennom, 22. októbra 2021.
Foto: TASR - Finančná správa

"Kriminalisti FS v uplynulých dňoch vykonali akciu pod krycím názvom Kiko. V meste Humenné vo večerných hodinách urobili prehliadky nebytových priestorov. Počas akcie zaistili dve linky na výrobu cigariet, ako aj fóliovaciu a baliacu linku," priblížila s tým, že zasahujúci ozbrojení kriminalisti FS našli na mieste aj narezaný tabak používaný do cigariet a tabakové výrobky značky L&M RedLabel a Regal.
Snímka z priestorov ilegálnej výrobne cigariet v Humennom, 22. októbra 2021.
Foto: TASR - Finančná správa

Vyšetrovateľ KÚFS vedie v prípade trestné stíhanie vo veci zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. "Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uzavrela Rybanská.