Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Akcia Doga odhalila štyroch vodičov pod vplyvom drog

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Okrem toho kriminalisti objavili v priestoroch prevádzky tri sklenené poháre s obsahom zelenej sušiny, ktorá bude podrobená ďalšej expertíze.

Banská Bystrica/Žiar nad Hronom 22. októbra (TASR) – Príslušníci finančnej správy (FS) z Banskej Bystrice odhalili v rámci súčinnostnej akcie s políciou zo Žiaru nad Hronom s krycím názvom Doga štyroch vodičov pod vplyvom omamných a psychotropných látok. V skladových priestoroch jednej prevádzky boli navyše s pomocou služobného psa nájdené i tri poháre s obsahom zelenej sušiny. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Banská Bystrica Katarína Podhorová.

Akcia Doga, ktorú príslušníci FS v uplynulých dňoch vykonali spoločne s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru a Odborom kriminálnej polície v Žiari nad Hronom, bola zameraná na kontrolu vodičov motorových vozidiel, ale aj pátranie po osobách či veciach, ktoré môžu súvisieť s akoukoľvek trestnou činnosťou.

"Počas kontrolnej akcie bolo zistené, že štyri osoby jazdili pod vplyvom omamných a psychotropných látok, ako THC, metanfetamín, amfetamín a kokaín. Jedna osoba prechovávala zatavené striekačky s obsahom pervitínu, dve osoby sa odmietli podrobiť dychovej skúške a odberu biologického materiálu na použitie návykových látok pred a počas jazdy, čím sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," priblížila Podhorová.

FS vykonala v rámci akcie aj kontrolu u jedného daňového subjektu zameranú na dodržiavanie zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov a spotrebnej dani z tabakových výrobkov. "Vzhľadom k tomu, že daňový subjekt uviedol, že v skladových priestoroch prevádzky sa nenachádza lieh, tabak, a ani tabakové výrobky, príslušníci FS použili na dôslednú kontrolu služobného psa," uviedla Podhorová. Ako dodala, vďaka tomu boli v priestoroch prevádzky objavené tri sklenené poháre s obsahom zelenej sušiny, ktorá bude podrobená ďalšej expertíze.