Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Kriminalisti odhalili nelegálnu výrobu omamných a psychotropných látok

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR

Na miesto zásahu privolali aj pracovníkov elektrární, ktorí zistili nelegálny odber elektrickej energie.

Čadca 22. júna (TASR) - Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) zadržal v spolupráci s políciou v rámci akcie Záhradník muža, ktorý sa venoval v okrese Čadca nedovolenej výrobe omamných a psychotropných látok a nelegálnemu obchodu s nimi.

Podľa hovorkyne finančnej správy Martiny Rybanskej mal túto činnosť vykonávať už od roku 2021. "Rastliny Cannabis sativa ukrýval v zadnej časti záhrady v drevenej kôlni, ktorá bola vybavená podomácky vyrobenou ventilačnou vzduchotechnikou, filtrami a ohrievačmi na udržiavanie ustálenej klímy. Z rastlín vyrábal produkty určené na ďalší nelegálny predaj. Celkovo bolo v rámci akcie zaistených deväť kusov rastlín spolu s technickým vybavením, ktoré budú predmetom kriminalistického skúmania," uviedla.

Škodu, ktorej sa mal zadržaný muž dopustiť, vyčíslia na základe expertízneho skúmania. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške troch až desiatich rokov, doplnila Rybanská.

Na miesto zásahu privolali aj pracovníkov elektrární, ktorí zistili nelegálny odber elektrickej energie. "Tú zadržaná osoba využívala v súvislosti s páchaním drogovej trestnej činnosti. Škodu za nelegálny odber vyčíslili na 4311,22 eura," dodala hovorkyňa finančnej správy.