Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Za 3000 nelegálnych cigariet hrozí mužovi väzenie na tri roky

Na snímke igelitová taška a nelegálne cigarety, ktoré zadržali príslušníci finančnej správy z Colného úradu Prešov počas kontroly vodiča osobného auta v obci Hencovce, okres Vranov nad Topľou. Foto: TASR – Colný úrad v Prešove

Zadržaného vodiča colníci umiestnili do cely policajného zaistenia.

Hencovce 22. júla (TASR) – Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Prešov zadržali v uplynulých dňoch v obci Hencovce v okrese Vranov nad Topľou vodiča, ktorý prevážal v osobnom motorovom vozidle 3000 kusov nelegálnych cigariet.

V prípade dokázania viny mu za porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. TASR o tom informovala hovorkyňa prešovského colného úradu Katarína Bebčáková.

„Čierne osobné motorové vozidlo neuniklo v nedeľu 18. júla popoludní pozornosti hliadky príslušníkov FS stanice Colného úradu Prešov. Pri kontrole auta v obci Hencovce odhalili u vodiča Antona D. (53) igelitovú tašku s nelegálnym tovarom, ktorá sa nachádzala na prednom sedadle spolujazdca," uviedla s tým, že v taške sa nachádzalo 3000 kusov cigariet značky Marlboro, ktoré neboli označené kontrolnou známkou.

Vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru odovzdali colníci prípad vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu FS. Zadržaného vodiča colníci umiestnili do cely policajného zaistenia.