Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Futbalistovi Ivanovi Chodákovi odhalili v Dolnom Kubíne pamätnú tabuľu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Majstrovsky hral na tenisových dvorcoch, ako študent hral aj ľadový hokej, priblížil Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

Dolný Kubín 23. septembra (TASR) - Futbalista Ivan Chodák má novú pamätnú tabuľu vo svojom rodisku, Dolnom Kubíne. Odhalili ju v piatok popoludní na Hviezdoslavovom námestí. Pre TASR to uviedol Martin Buzna z dolnokubínskej radnice s tým, že Chodák patril medzi najvšestrannejších športovcov 30. a 40. rokov 20. storočia na Slovensku.

"Okrem futbalu sa venoval aj iným športom. Behal, venoval sa i skoku do výšky. Majstrovsky hral na tenisových dvorcoch, ako študent hral aj ľadový hokej," priblížil Buzna.

Ako dodal, prvé ligové stretnutie za I. Československý ŠK Bratislava si zahral 1. decembra 1935 proti Teplitzer FK. V lige odohral 193 zápasov, dal 23 gólov, okrem brankárskeho vystriedal všetky hráčske posty. "Aktívnu futbalovú kariéru ukončil v roku 1946. Za postoj k hre, spoluhráčom, rozhodcom, divákom, ale predovšetkým k súperovi mal prívlastok rytier v kopačkách. Za celú bohatú športovú kariéru nebol ani raz vylúčený, dokonca ani napomínaný," vyzdvihol.