Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Galanta odhlasovala zmenu, v D. Strede a Šamoríne primátori zostávajú

Na snímke volič vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky pre voľby do VÚC. Foto: TASR - František Iván

V Dunajskej Strede k výmene primátora neprichádza, post opakovane obhájil doterajší primátor Zoltán Hájos (Aliancia).

Galanta/Dunajská Streda 30. októbra (TASR) - Peter Kolek (nezávislý) nahradí v Galante na základe neoficiálnych výsledkov sobotných (29. 10.) komunálnych volieb doterajšieho primátora Petra Pašku, ktorý viedol mesto dve volebné obdobia. Kolek získal 2896 hlasov voličov (56,24 %) z celkových 5149 odovzdaných platných hlasov. O funkciu sa zaujímali traja kandidáti.

V Dunajskej Strede k výmene primátora neprichádza, post opakovane obhájil doterajší primátor Zoltán Hájos (Aliancia). Podľa neoficiálnych údajov Štatistického úradu SR mu svoj hlas odovzdalo 3018 obyvateľov mesta, čo je 46,13 percenta z celkových 6542 platných hlasovacích lístkov odovzdaných pre voľby starostu. Uprednostnili ho spomedzi šiestich kandidátov.

Mesto Šamorín podľa neoficiálnych výsledkov hlasovania opäť povedie Csaba Orosz (Aliancia). Víťaz získal 3174 hlasov, čo predstavuje 66,59 percenta z 4853 platných hlasov. Kandidovali traja uchádzači o funkciu.

V meste Veľký Meder nezávislý Marián Soóky nahradí na základe neoficiálnych výsledkov komunálnych volieb doterajšieho primátora Georga Holényiho. Nový primátor získal 1212 hlasov (35,5 percenta). O post sa uchádzali šiesti kandidáti.